Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hyvinvointi- ja virkistyspalvelut

 

Tilavierailu

Ihana elämys maalla eläinten parissa ja luonnossa rentoutuen! Käynnin aikana tutustutaan tilan eläimiin ja hoidetaan niitä sekä puuhaillaan yhdessä maatilaympäristössä. Käynti on mahdollista päättää luontokävelyyn ja kesäaikana vaikkapa uintiin luonnonhiekkarannalla. Mahdollisuus tilata myös kahvit tai makkaranpaistoa rantamökille. Sopii erityisen hyvin perheille tai pienille ryhmille. Kesto noin 1,5 tuntia.

 

Ryhmäkäynti (2-5 henkilöä) 60e/ryhmä

Kysy myös tarjousta suuremmille ryhmille

 

Hyvän mielen kärryajely

Kärryajelua suomenhevosella ja/tai shetlanninponilla kauniissa maalaismaisemissa. Sopii hyvin perheille tai pienille ryhmille. Hevonen/poni harjataan ja valjastetaan yhdessä kärrien eteen, jonka jälkeen jokainen pääsee vuorotellen ajelulle. Halukkaat pääsevät myös kokeilemaan ohjastamista. Kesto noin 1,5 tuntia.

 

Ryhmäkäynti (2-5 henkilöä) 65e/ryhmä

Kysy myös tarjousta suuremmille ryhmille tai yksilökäynneille

 

Aikuisten hevostoiminta

Aikuisten hevostoimintaryhmässä keskitytään irtiottoon arjesta. Toiminta voi pitää sisällään rentoa puuhastelua tallilla, hevosten hoitamista ja myös ratsastamista tai ajamista. Tarkempi sisältö suunnitellaan osallistujien kanssa yhdessä. Sopii erityisen hyvin sinulle, joka olet joskus harrastanut vaikkapa ratsastusta ja kaipaat hevosten pariin ilman tavoitteellista suorittamista. Aiempi hevoskokemus ei ole kuitenkaan välttämätöntä. Ryhmät voivat kokoontua säännöllisesti tai voit varata yksittäisen kerran esimerkiksi kaveriporukalle. Kesto noin 1,5 tuntia. Kysy lisää, niin suunnitellaan yhdessä!

 

Ryhmäkäynti 15e/kerta/henkilö (3-4 henkilöä)

 

Heppakerho 1

Alakouluikäisille lapsille suunnatussa heppakerhossa harjoitellaan monipuolisesti hevostaitoja, pelaillaan, askarrellaan ja vietetään aikaa muiden heppahöperöiden kanssa. Aiempaa kokemusta hevosista ei tarvita. Kerho kokoontuu yhteensä kymmenen kertaa ja viimeisellä kerralla halukkaat voivat kokeilla ratsastamista tai ajamista. Yhteen ryhmään mahtuu enintään kuusi lasta.

Huom! Heppakerho 1:n jälkeen voit jatkaa hevosharrastusta heppakerho 2:ssa tai tilan muissa hevospalveluissa. Heppakerho 2 alkaa vuoden 2020 puolella.

 

Yksilökäynti 65e/10krt

 

 

Talutusratsastus

Talutusratsastusta hevosilla tai ponilla maastossa tai pelloilla. Hevonen voidaan varustaa yhdessä tai se voi odottaa sinua valmiina tallilla.

 

Yksilökäynti 20e/tunti

Ryhmäkäynneille kysy tarjousta!

 

Tuettu ratsastus

Oletko kiinnostunut hevosista, mutta ne syystä tai toisesta jännittävät. Olet ehkä aiemmin pudonnut hevosen selästä tai edellisestä ratsastuskerrasta on pitkä aika. Tuetussa ratsastuksessa edetään rauhallisesti sinun tahtiisi. Hevonen varustetaan ratsastusvyöllä, ja ohjaaja vastaa hevosen hallitsemisesta koko ratsastuksen ajan. Saat ohjaajan tuen ja hevosen kokonaan omaan käyttöösi koko tunnin ajaksi.

Huom! Tuettu ratsastus sopii myös erityistä tukea tarvitseville lapsille, nuorille tai aikuisille. Tarkempi sisältö sovitaan yhdessä asiakkaan tarpeita vastaavaksi.

 

Yksilökäynti 35e/tunti

 

Maastoratsastus

Rentoa maastoratsastusta vaihtelevissa maisemissa. Sopii sinulle, joka osaat jo ratsastaa itsenäisesti. Kesto noin tunnin.

 

Yksilökäynti 25e/tunti

Ryhmäkäynti 45e/tunti/2henk

(käytettävissä poni ja hevonen, joten tämä asettaa rajoituksia toisen ratsastajan koolle)

 

 

 

 

Muut palvelut

 

Heppasynttärit / Luontosynttärit

Hevos- ja/tai luontoaiheista toimintaa sekä tietysti herkuttelua! Tarkempi sisältö voidaan suunnitella toiveittesi mukaan. Kesto kaksi tuntia.

 

Kysy tarjousta!

 

 Työhyvinvointipäivät

Työhyvinvointipäivät koostuvat kahdesta osasta: hevosten kanssa tehtävistä harjoituksista TAI muusta toiminnasta maatilaympäristössä sekä rentoutumisesta luonnon keskellä rantamökillä. Mökillä on mahdollista saunoa ja kylpeä paljussa. Päivän tarkempi sisältö suunnitellaan yhdessä toiveittenne mukaan huomioiden ryhmän koko ja vuodenaika. Sopii parhaiten pienille työyhteisöille, max. 8 henkilöä.

 

Kysy tarjousta!

 

Polttariohjelmat

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan polttarisankarille mukavaa ohjelmaa eläinten parissa tai muutoin maatilaympäristössä puuhaillen! Voitte myös vuokrata käyttöönne rantamökin puulämmitteisine saunoineen ja paljuineen. Meillä on hyvät mahdollisuudet myös mm. kalastukselle.

 

Kysy tarjousta!

 

 

Poniratsastus / Poniajelu valitsemassasi paikassa

Kuisma-ponin kanssa tulemme mielellämme paikan päälle erilaisiin tapahtumiin ja yksityistilaisuuksiin.

 

Kysy tarjousta!

 

Haasteita koiran kanssa

Tarvitsetko apua koiran kouluttamiseen ja käyttäytymiseen liittyvissä haasteissa? Tilan isäntä on Suomen palveluskoiraliiton pätevöimä koulutusmaalimies ja kilpailuavustaja. Hänellä on myös vuosien kokemus palveluskoirien kasvattamisesta.

 

Ota yhteyttä, kerro tilanteestasi ja kysy tarjousta!

 

 

Kaikki hinnat sis.alv. 10%/24%

 

Yksityiset sosiaalipalvelut

 

Sosiaalinen kuntoutus

 

Sosiaalinen kuntoutus pitää sisällään ryhmätoimintaa, asiakkaan sosiaalisen toimintakyvyn ja kuntoutustarpeen selvittämisen, yksilöllistä neuvontaa ja ohjausta sekä valmennusta arkipäivän toiminnoista suoriutumiseen ja elämänhallintaan.

 

 Tallitoiminta

 

 

Tallitoiminta on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Se sopii myös esimerkiksi nuorille aikuisille jälkihuollon tukitoimena. Tallitoimintaa voidaan toteuttaa yksilöaikoina tai pienryhmissä. Toiminta suunnitellaan asiakkaan tarpeista käsin ja tavoitteet laaditaan yhdessä asiakkaan, alaikäisen asiakkaan huoltajien, sosiaalityöntekijän ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Työskentelyssä hyödynnetään sosiaalipedagogisen hevostoiminnan menetelmiä. Toiminnan lähtökohtana on ihmisen ja hevosen välinen vuorovaikutus sekä talliyhteisö. Keskeisiä periaatteita ovat toiminnallisuus, osallisuus, vuorovaikutus ja kokemuksellisuus.

 

Tallitoiminnan tarkoituksena on tukea ja lisätä asiakkaan hyvinvointia ja vahvistaa toimintakykyä. Hevosen avulla voidaan harjoitella esimerkiksi vuorovaikutusta ja tunnetaitoja, ahdistuksen hallintaa, rentoutumista, itsetunnon vahvistamista, mielialan kohottamista, itsestä huolehtimista, arjentaitoja, ryhmässä toimimista ja vastuunkantoa. Tallitoiminnassa työskennellään monipuolisesti hevosten kanssa. Toiminta voi sisältää esimerkiksi tallitöitä, hevosten hoitamista ja maastakäsittelyä, ratsastamista sekä ajamista.

 

Tallitoiminta aloitetaan tutustumiskäynnillä, jossa myös asiakkaan sosiaalityöntekijä voi olla mukana. Pohdimme yhdessä keskustellen tavoitteita toiminnalle. Tallitoiminta suositellaan toteutettavaksi viikottaisilla käynneillä, jolloin työskentelyä on helpompi viedä prosessinomaisesti eteenpäin ja tulokset ovat yleensä parimpia. Yksilökäynneille suositellaan vähintään tunnin mittaisia käyntikertoja ja ryhmille vähintään puoltatoista tuntia.

 

 

Yksilökäynnit kerran viikossa.

 

 

70e / tunti

 

95e / 1,5 tuntia

 

120e / 2 tuntia

 


Pienryhmäkäynnit kerran viikossa

 

(3-4 asiasta / ryhmä)

 

 

35 e / asiakas / 1,5 tuntia

 

40 e / asiakas / 2 tuntia

 


Pyydä tarjousta tiiviimmistä käynneistä!

 


Tuettu työtoiminta

 

 

Tuettu työtoiminta on suunnattu tehostettua tukea tarvitseville aikuissosiaalityön asiakkaille ja pitkäaikaistyöttömille. Asiakkaalla voi olla esimerkiksi päihde- tai mielenterveysongelmaa tai hänen toimintakykynsä voi olla muusta syystä rajoittunut. Myös peruskoulun jälkeen koulutus- ja työelämän ulkopuolelle jääneet nuoret kuuluvat kohderyhmään.

 

Tuetussa työtoiminnassa asiakas työskentelee vointinsa ja kykyjensä mukaan tilan töissä. Työtehtävät sisältävät esimerkiksi eläinten hoitamista, puutarhatöitä, kiinteistönhuoltoa, pieniä rakennustöitä, metsä- ja peltotöitä. Tehtävät riippuvat vuodenajasta ja maatilan työrytmistä. Luonnon ja eläinten tuottamat hyvinvointivaikutukset huomioidaan työskentelyssä, ja toiminta pitää sisällään myös virkistäytymistä. Yhdessä työtoiminnan ryhmässä on voi olla kerralla enintään kahdeksan asiakasta. Ryhmä kokoontuu 1-3 kertaa viikossa, 3-4 tuntia kerrallaan. Jokaiselle asiakkaalle laaditaan yksilölliset tavoitteet työskentelyn ajalle. Tuetulla työtoiminnalla voidaan tukea esimerkiksi asiakkaan arkirytmiä, elämänhallintaa ja hyvinvointia. Asiakkaalle tarjotaan päivän aikana kahvit ja välipalaa.

 

Kysy tarjousta työtoiminnasta!

 


Kulkeminen / kyyditys

 

 

Sosiaalisen kuntoutuksen ryhmille on mahdollista järjestää yhteiskuljetus tilalle. Kuljetuksesta laskutetaan 0,24e/km.

 

Kouluaikoina Leppävirran kirkonkylältä on linja-autoyhteys Kehvonpellon tilalle.